Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> English
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
Boken

"Tonen, titeln och själva innehållet känns fräscht och piggt."
Praktiskt Båtägande

"'Alla sa vi skulle dö' är en berättelse att fascineras av. Och, förstås, en bok där hårda strapatser, idel utmaningar och en del dumsdristighet står i fokus. Kombinerat med mod, mod och mera mod. /.../ Några av Sally Blues tillfälliga resenärer skriver i "Alla sa vi skulle dö". Det är texter skrivna med andra ögon som ger fräschör till den kronologiskt komponerade reseberättelsen."
Piteå-Tidningen

"Danjel berättar om ett tidlöst äventyr, varvar lättsamt berättande med allvarliga situationer, hela tiden med en entusiastisk underton som lockar till fortsatt läsning."
Outside

"Reflektioner över livet och den jord vi lever på lyfter denna resebeskrivning."
Oceanseglaren


Ett kort smakprov ur boken...

" – Danjel! vaknade jag av att Jonatan viskade från sittbrunnen.
Ute var det skymning men inte ännu mörkt.
– Danjel, jag såg en sten flyta förbi.
Jag antog att det var någon sorts humor men steg upp och gick ut för att prata lite med min vän. Han vidhöll först att han sett en sten eller något annat men till slut resonerade vi oss fram till att det måste ha varit en trästam från Tonga. Jag törnade ned i kojen igen för att sova ytterligare en timme och när jag vaknade var världen helt beckmörk.
– Några stenar? frågade jag Jonatan när jag bytte av honom men han hade inte sett något. Vindrodret styrde, vi gjorde bra fart och allt var lugnt. Jonatan gick in och stjärnorna höll mig sällskap. Det var en mörk natt. Havet böljade harmoniskt runtom mig. Det fanns ingen form. Det fanns inga konturer. När jag släckte pannlampan var det som att sitta i en hålstungen säck, där stjärnhimmelen utgjorde hålen ut mot en ljusare morgondag.
Det hade inte gått speciellt lång tid innan jag tyckte mig höra en stöt, precis som om vi kört på något. Jag lyste runt omkring och i pannlampans svaga sken skymtade jag något som inte var hav en bit bort. Eftersom vi fortfarande var nära land bekymrade jag mig inte så mycket om detta, då drivved, palmblad och skräp ofta tillhör vanligheterna på kustnära vatten. Det störde mig däremot
att jag hade så dåliga batterier i pannlampan och jag satt just och funderade på om jag skulle hämta nya då jag kände ännu en duns, kraftigare än den förra, och
efter det fylldes natten med ett underligt ljud. Ett svagt hasande eller väsande läte, som dånet när vatten just ska till att koka i en vattenkokare."

Om boken:

Nästan tjugo författare har varit med och bidragit med sina historier till helheten som redigerats och finslipats av Sally Blues kapten Danjel Henriksson. Genom formen med många berättare ges historien en helt unik dynamik och ett drag som hade varit omöjligt att skapa på annat sätt. "Jag vill tro att alla vi som varit med och gjort den här boken har varit med och skrivit litteraturhistoria" säger Danjel som inte känner till någon liknande litterär produkt. Att sätta ihop berättelsen, behålla en enhetlig handling och röd tråd, att skapa dramatik och ändå låta varje författare få rum att utveckla sin skrivform är givetvis utmaningar när du skriver på det här sättet, men det är utmaningar och möjligheter som Danjel tycker att författargruppen har förvaltat på ett bra sätt.

Boken handlar om Sally Blues världsomsegling, från början till slut. Från det att iden föddes bakom en skärmvägg i ett kontorslandskap i Umeå, ut på havet och tillbaka till dess den sista ångan stiger från de heta stenarna i en bastu någonstans i gränslandet mellan dröm och verklighet. Som läsare för du följa med rakt in i vardagen med stiltje, stormar och hajfångster. Du får läsa om gruppdynamik och personliga prövningar, tillkortakommanden och insikter och du för följa med på ett äkta, färgsprakande äventyr.

När du läst boken kommer det kännas som att du varit med ombord på Sally. Och kanske till och med seglat runt jorden...

SBK

Titel: Alla sa vi skulle dö
Författare: Danjel Henriksson m.fl.
ISBN 978-91-89564-58-9

Norstedts Förlag

 
Köp Online
>Beställ boken nu!