Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
Gästboken är stängd för nya inlägg
Vegaveteran 2009-06-25 22:09
Hej besättningen på Sally Blue

Vilken kontrast att läsa er bok "Alla sa vi skulle dö" och Arne Mårtenssons jorden runt med Yaghan "Vid nytt roder".

Arne med 2 400 liter diesel och en fungerande motor och ni iväg med en ALBIN som inte fungerade.

Arne som skickar reparatörer till båten för 100 000 kr när väderradarn inte fungerar. Och ni som bara seglar. Arne som hade dubbelt på allt oh ni som hade vad jag förstår en fungerande GPS hela tiden.

Tack för att ni skrev en initierad bok och lät flera komma till tals.

Besättningen svarar:
Haha.. vad kul att du gör liknelsen.. Skulle gärna göra den oftare själv om det inte kändes så småsint och oförskämt. Men visst lär vi oss något av historien.
-Man får knappast ett större och finare äventyr bara för att man har en stor plånbok.
Panta rej!
Kov 2009-04-19 18:50
Flashen länkade hit, och Fyfan vilken häftig resa ni har varit med om! Ni inspirerar! Ni vågar! Läckert.. Vad kostade eran resa allt som allt, vart ni aldrig osams under resan, och hur väl förberedd bör man vara för en resa som denna... Hur stor buffert behövde ni, och hur lång tid innan resan startade förberedelserna? Riktigt grymt gjort och skulle gärna göra samma rutt som ni gjort. Ni ska inte göra det igen? Låt mig då följa med runt jorden som en betalande, hårt arbetande besättningsman! Amen...
Besättningen svarar:
Låt oss säga att hela vår resa kostade som Mortenssons spinnacker så är vi hyfsat nära sanningen =)
All info finns under på hemsidan.
La 2009-04-08 09:57
var är nästa föreläsning?
Besättningen svarar:
Mässan "Bok och bild" borde vara nästa offentliga föreläsning. Det är luleå och september. Välkommen att boka en föreläsning om du vill! Vi passar i alla sammanhang =)
Peter 2009-03-30 09:43
Hej igen!
Nu har jag inte bara haft nöjet att läsa boken, Utan också haft förmånen att närvara på Danjel's föreläsning om detta fantastiska äventyr i "Viggan", under helgen.
Jag vill rikta ett stort TACK, till Danjel, för att han ville ställa upp och berätta om resan på detta sätt.
Vi tycket alla som var där, att det var jättekul!

Hälsningar
Peter
Besättningen svarar:
Vad roligt att ni gillade giget. Hoppas att jag får möjligheten att framträda fler gånger i framtiden.
Thomas 2009-03-20 09:27
Hej
Håller på som bäst att läsa er bok, Wow först grattis till boken den är ur ett litterärt perspektiv överlägsen alla andra långseglar böcker. (jag har läst all) Själva äventyret, jag vad skall man säga som inte är sagt. Ert mod vida överträfffar era kunksaper och erfarnhet, vilket jag antar var lite av poängen. Det går som ni själva säger inte att prata om tur under två år, så erfarenhet och kunskap har ju kommit längs vägen. Det finns ett engelsk utryck; Go sheap, go small, go now. Man kan lungt säga att ni har tagit det på allvar. Jag gratulerar er till en otrolig prestation, nästan övermännsklig. Lycka till i framtiden.
Besättningen svarar:
Tack för de goda vitsorden.
Bradley Scott Garness 2009-03-14 22:03
Greetings From Alaska,

I loved your webpage. I also own a Albin Vega, and I found your page, and adventure inspiring.


I hope life is treating you well! Your crew is in my prayers~!
Bo 2009-03-09 21:33
Tack för kommentar. Bilden där "Danjel visar Jimmy" etc är kanske ett montage - jag ser den som ett exempel på mycket riskfyllt uppträdande till havs. (Men det är en häftig bild, det medges).
Övriga inlägg i gästboken visar att ni är förebilder för andra som tänker segla på långtur.
Tyvärr ser man många exempel på aningslösa nybörjare som råkar illa ut (något som f ö beskrivs i boken) så det är viktigt att de som skriver om segling gör klart att man måste vara noga med säkerheten.
Nej, jag har inte gjort någon världsomsegling, men på svenska västkusten och i danska vatten har jag seglat i många år, oftast ensam i en liten båt. Jag har verkligen alltid sele på, även om det bara rör sig om en tur på Kattegatt i vackert väder. (Avskyr tanken på att se båten segla vidare medan jag försöker simma ifatt).
Jag läser mycket både om segling och skönlitteratur i allmänhet och tycker att jag kan ha synpunkter även om jag inte har gjort och inte heller planerar någon världsomsegling. Mitt nästa seglingsäventyr blir nog ett par dagar till Laesö eller Anholt, men tack för den vänliga välgångsönskningen. Lycka till själv. Bli inte så provocerad om det kommer någon avvikande ton i hyllningskören.


Besättningen svarar:
Man får absolut ha avvikande åsikter, så tråkigt det vore om vi alla vore och tyckte lika. Och jag är medveten om att vi tog risker, hur genomför man annars ett projekt som detta?

Det talas dock inte om att vi tex alltid hade en person på vakt vid rodret eller aldrig drack alkohol ombord. Faktiskt inte alls vanligt bland långfärdsseglare att ha den säkerheten.

Jag är bara allt för van att människor, människor som inte har erfarenhet av hur det är att leva på en liten båt under en väldigt lång tid, kommer med förmaningar och klokheter. Jag är också alltför van vid att höra att vi bara hade tur.

Som sagt, visst hade vi en hel del tur. Men inte i två år. Så tyck gärna till, + el -, men undervärdera inte vår prestation.

Det är fö. Kajsa som svarat på inläggen.
Kyllikki Granvik 2009-03-09 11:29
kajsa e.mail funkar inte jag ville komma kontakt med henne
Besättningen svarar:
Du måste ändra {a} till ett snabel-a. Vi skriver så för att undvika spam.
Välkommen att maila mig!
/Kajsa
Bo 2009-03-05 14:19
Har just läst boken. Är lite provocerad av bristen på sjömanskap som beskrivs: inga säkerhetsselar, (ute på havet är det nästan omöjligt att se någon som fallit överbord, ännu mindre fånga upp vederbörande), bränna nödraketer för skojs skull, gå ut med defekta självlänsar osv..listan kunde göras längre.
Nu gick det ju vägen och jag får gratulera till den tursamheten. Hoppas att det inte lockar fler att segla iväg så illa rustade.
Boken är rätt underhållande, men långt ifrån någon höjdare litterärt - det tycks vara svårt att skriva bra om segling. Göran Cederströms "Från hav till hav" tycker jag fortfarande är oöverträffad bland svenska seglingsbeskrivningar.

Besättningen svarar:
Att du är provocerad har vi svårt att ändra på, det får man bli, men oavsett den tur vi haft så kan man inte ha enbart "tur" i två år.

Vi hade minst en säkerhetssele ombord, vi gick aldrig ut ur hamn med trasig självläns (bara in i hamn) och vi sköt endast nödraketer när vi slutförde projektet i Umeå och Kalix hamn. I Umeå var tom kustbevakningen med.

Jag hoppas också att människor rustar sig väl innan de ger sig iväg, sen har troligtvis du och vi olika bild av vad "väl" är.

Men du har säkert varit väldigt "väl" rustad, noga använt säkerhetsselen och aldrig haft ett haveri ombord på de världsomseglingar du genomfört. Bra jobbat och lycka till på nästa äventyr!
Niklas 2009-03-01 23:16
Hej! Har sedan länge haft en dröm att segla jorden runt, men allt jag tidigare hört, är att de bara är vansinne och inte genomförbart för en vanlig svensson som jag. När jag läste Er bok, förstod jag att så inte var fallet! Jag har blivit otroligt inspererad av Er bok och jag har bestämt mig. Ja ska segla joren runt!
Tack för en underbar läsning och en enorm insperationskälla!

MVH NIKLAS
<< Bläddra sida >>