Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
Tacktal for Norrmejerierstipendiet 2007-06-01
Vi fick en almanacka i Julklapp av Jonatans föräldrar, när de hälsade på i Thailand. Där fanns det många dagar. Dagar som skulle fångas och dagar som skulle fyllas och dagar vi skulle låta försvinna i kölvattnet, innan vi skulle komma hem.

I den almanackan fanns nyårsafton och julafton och pingst, men inte mjölkens dag.

Därför är vi inte här. För att vi inte riktigt kunde förutsäga, eller inte ens vågade hoppas, att vi skulle få anledning att vara i Luleå redan den 1:a juni.

Idag seglar vi istället västerut på det som förhoppningsvis blir vår sista etapp i Medelhavet. Ja, vår sista seglingsetapp innan vi når nordiskt vatten. Eller i alla fall tyskt. Vi har haft ganska mycket problem nu på slutet. När det skulle bli lätt, med semester, med vin och ost och medelhavssol och bad, så blev det svårt.

Vindgudarna svek oss och Sally var trött. Utanför Malta brast förstaget, den wire som stagar masten framifrån, och vi var tvungna att göra ett oplanerat kostsamt depåstopp. Budgeten har varit rejält tight pga reparationer och sedan dess har vi haft motvind. Eller ingen vind. Eller storm.

Idag borde vi ha varit på väg upp för franska floden Rhone, men en storm utanför Lejonbukten tvingade oss att söka skydd i östra Frankrike. Och där har vi blivit kvar, i väntan på bättre tider och bättre vindar.

Igår kom det bättre vindar och vi satte segel. Som seglare är man beroende av vinden för att ta sig någonstans. Och nu fick vi norrmejeriers stipendium. Det är vad vi kallar bättre tider…

Är det någon här som kan gissa, ja bara gissa, hur många burkar vitabönor i tomatsås man får för tjugofemtusen? Vi kommer inte att behöva vara hungriga på hela vägen hem nu.

Det är mycket pengar vi har fått… Ni kanske undrar vad vi ska göra med dem? Ni kanske tror att vi kommer att bränna allt på en gång, jag menar, vita bönor i all ära, men vet ni hur mycket oxfilé man får för tjugofem tusen?

Vi har ingen aning. Det är inte sånt vi äter, eller har ätit de senaste åren, och det är inte något vi kommer att kunna äta nu heller. Men om ni trodde att vi ska bränna alltihop på en gång var det ingen dum gissning!

De senaste månadernas slit med motgångar och reparationer har tärt på kassan, och vår kanalfärd kostar pengar vi egentligen inte riktigt haft. Det låter dumt. Men det har ju varit så nära hem. Det har inte riktigt varit läge att ge upp.

Nu kan vi fortsätta, och nu ska vi fortsätta.

Så, tack alla ni som röstat på oss, å som följt oss. Och tack till alla er som trott på vårt projekt. Det var helt ärligt ganska otippat att vi skulle ta oss till Frankrike genom att segla västerut!

Tack även till er som inte har trott på oss. Det är ingen tävling det vi håller på med, men det blir faktiskt enklare att kämpa, ibland, om det är en liten vadslagning med i leken.
Ni vet, den här ”vi ska minsann visa er vad vi kan!” känslan.

Men det är inte klart än. Vi har faktiskt flera tusen sjömil kvar och det är sällan speciellt lyckosamt att sälja en oskjuten björn. Men vi siktar på Sverige nu, och ännu mer norrut längs iskusten än Luleå.

Så om allt går som vi har tänkt, och det gör det i alla fall ibland, så kommer vi till Kalix i slutet av juli. Då seglar vi mitt in i centrum och ställer till kalas. Vill ni se oss och vår skuta Sally Blue är det bara att komma förbi.

Om inte annat kan vi i alla fall ses på ”mjölkens dag” nästa år, nu har vi i alla fall lagt in den i almanackan!
 
Skutans loggbok
2007-06-01 Tacktal for Norrmejerierstipendiet
2007-05-29 Sista behagling segling...?
2007-05-15 Att tappa riggen i hog sjo kan sluta illa...
2007-04-23 Kairo. Vad ska vi lamna efter oss nar vi dor?
2007-04-18 Med vinden i stjärten och lukten av kanal
2007-04-17 Medelhavet inom räckhåll.
2007-04-01 By the way (pa vag till egypten)
2007-03-31 En konstfull aterblick mot en handelse pa Timorsjon
2007-03-30 Landsforvisade pa grund av lite Tii Bii
2007-03-29 Razerbaten Sally Blue
<< Bläddra sida >>