Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Besättning
> Förberedelser
> Båten
> Modifikationer
> Utrustning
> Ekonomi
> Färdväg
> Sponsorer
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
Utrustning
> Nödutrustning
> Navigation
> Kommunikation
Navigation
> Kompass
> GPS
> Laptop
> Ekolod
Kompassen
   

Kompassen är ett verktyg som funnits länge inom sjöfarten och den används fortfarande flitigt. Vi har en fastmonterad SILVA kompass som används för att hålla båten på rätt kurs och en enkel liten handhållen att pejla uddar och dyl med.

GPS
   

Gps'n är ett underbart verktyg som hela tiden ger en nästan exakt position plus en massa annan praktisk information som tex kurs, hastighet och den finurliga funktionen som visar vilken tid det är kvar till hamn. Den stämmer dock endast om man multiplicerar med 2 och lägger på en timme.
Vi använder oss av två stycken Garmin gps 60. Dessa är enkla robusta och ska enligt tillverkaren tåla det mesta. De har de hittils gjort bortsett från en ärgad kontakt.

Laptop
   

Laptopen används för att planera rutter som sedan överförs till gpserna. Vid behov kan vi även med hjälp av gpsen få en exakt position på ett elektroniskt sjökort. Laptopen tjänar också som underhållningsanläggning med ett helt bibliotek innehållande en mängd filmer och musik.

Ekolod
   

Det är alltid skönt att veta ungefär hur mycket vatten man har mellan kölen och botten. Ekolodet vi har visar detta och om temperaturen är tillräcklig för att man ska vilja hoppa i plurret. Den visar också om det finns fisk underbåten men den funktionen har vi inte riktigt förstått oss på än.