Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Besättning
> Förberedelser
> Båten
> Modifikationer
> Utrustning
> Ekonomi
> Färdväg
> Sponsorer
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
Utrustning
> Nödutrustning
> Navigation
> Kommunikation
Prylar
Valet av utrustning är inte helt enkelt. Å ena sidan har man habegäret som talar för så mycket balla och bra prylar som möjligt och på andra sidan har man båtens begränsningar i termer av packutrymme, elsystemets begränsningar i såväl effekt som storlek och inte minst det ekonomiska utrymmat som alltför hårt styrs av budgetens ramar.

Vi har valt att göra vårt val av utrustning och våra prioriteringar rörande packningen utifrån grundtanken och filosofin att aldrig tumma på säkerheten till förmån för komfort. Då vi dessutom är kraftigt begränsade av vår budget insåg vi ganska tidigt att vi inte kommer att kunna uppnå perfektionens högsta grad och att det därmed kan vara hämmande att ha det som målsättning. Dessutom är det välkänt att ju färre prylar man har ombord, desto färre prylar finns det ombord som kan gå sönder, krångla och kosta pengar.

Då vi inte haft så mycket erfarenhet i bagaget har det varit tryggt att ha en kompetent leverantör. Norrkust marin AB (se sponsorsidan) har hjälpt oss en hel del med såväl val av och information om utrustning som med tips och ideer.
> Ekonomi