Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Danjel
> Kajsa
> Jonatan
> Kontakt

> Boken
Anlita Danjel

Född vid Kalixälven och fortfarande, vid 25 års ålder, studerande till Energiingenjör har jag hunnit med otaliga stickspår på livets väg. Förutom världsomseglingen har jag arbetat med de mest skiljda saker; alltifrån lärare, klätterinstruktör och taxichaufför. Dessutom har jag jobbat ett år på universitetet i Umeå med studiesociala frågor och vid sidan av programmsudierna i Energiteknik läst nationalekonomi, statsvetenskap och filosofi. Ett nedladdningsbart CV finner du på www.danjel.eu om du skulle vara intresserad.

Världsomseglingen, det i särklass mest komplexa projekt jag drivit och tagit i hamn, inleddes som en önskan om en bättre tillvaro men utvecklades till två hårda och lärorika år på världens sju hav. Jag hade aldrig seglat tidigare när jag köpte Sally Blue, men jag hade alltid sökt mig till äventyr och friluftsliv; och visste att det inte går att tveka när det gäller att genomföra något man tror på. Budgeten var omänskligt tight, jag hade ingen besättning och båten var gammal och i stora behov av uppfräschning. På något sätt fick vi ändå ihop det hela, och berättelsen om hur det gick till hittar du under rubriken ”projekt” på denna sida.

Som kapten och gruppens ledare har jag haft möjlighet att studera gruppdynamiska processer i skarpt läge under hela resan. Den förklaringsmodell jag oftast utgår ifrån för att förklara grupputveckling är FIRO, men jag stödjer även en del av mina iaktagelser på psykologi på individnivå. Det unika med upplevelserna från livet ombord på Sally Blue är att teori hela tiden vävts ihop med verkliga erfarenheter och att varje teoretiskt påstående matchas med en situation från någon grupp som verkat ombord. Därför tror jag att jag har mycket att tillföra din verksamhet: Inte bara teoretiskt, utan rent konkret.

Eftersom vi varit mer än tio olika grupper ombord på Sally Blue under de två år det tog att genomföra världsomseglingen finns det gott om material och exempel, och ett föredrag eller framträdande kan skräddarsys helt utifrån de behov och önskemål som finns hos din verksamhet eller ditt företag.

Primärt erbjuder jag föreläsningar under föjlande rubriker:

 - Gruppdynamik, Grupppsykologi samt Praktisk och Teoretisk Team building.

Med FIRO som teoretisk satsbräda och med situationer från den tuffa vardagen ombord på Sally Blue väver jag ihop teori och praktik till en helhet. Föredraget kan även innefatta teambuildingövningar eller ledda diskussioner om grupputveckling. Ingenting är för stort eller för litet.

 - Projektutvekling, Projektledning och Att förverkliga en vision.

När jag startade seglings projektet var det inte många som trodde att det skulle vara genomförbart. Ändå visade det sig i slutändan att det inte bara var möjligt, utan även kunde sluta som ett framgångsrikt exempel på projektledning och projektutveckling.

I ett föredrag med den här rubriken blandar jag allmän teori om projektplanering och projektledning med konkreta exempel och erfarenheter från våra två år i hetluften.

 - Reseskildringar, bildspel och humoristiska föredrag kryddade med livliga anekdoter och galna rövarhistorier

Detta är en något lättsammare typ av föredrag där fokus ligger på underhållningsvärdet. Auditoriet får följa med på en världsomsegling med allt vad det innebär av hårt väder, hajar och flygfiskar. Under framträdandet visar jag mycket bilder och varvar hårda fakta om världens tillstånd med lättsamma anekdoter om färjstarka människor och upplevelser.

Vill du veta mer om detta kan du besöka min personliga sida på www.danjel.eu

Kontaktupgifter:

Danjel Henriksson
Istidsgatan 35, 3trp
90730 Umeå
Sverige

Telefon: 0768-330777

Epost: danjel.henriksson{at}gmail.com