Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Danjel
> Kajsa
> Jonatan
> Kontakt

> Boken
Anlita Kajsa


En pigg och glad flicka från norrlands inland som drogs till Umeå för maskiningenjörsstudier och har tre år avverkade. När inte somrarna uppfyllts av sol, bad och sjöliv vid stugan i Rörströmsskogen har jag skaffat mig erfarenheter som bland annat lagerarbetare, truckförare och badvakt. På vintern spenderar jag gärna lite tid i fjällen eller ägnar mig åt dans. Framtidsplaner är att ta ut motorcykeln på en längre tur genom Sverige och kanske Europa.

I Umeå ägnade jag all fritid åt kårengagemang; hela vägen från att stå i baren på kårhuset, vara ansvarig för en personalstyrka på 80 studenter som arbetar ideellt i kårens tre fik och fackligt arbete för att förbättra utbildningen och livet för studenter. Alltså både socialt och politiskt. Intresset kulminerade i ett år som heltidsarvoderad i kårstyrelsen där jag var ordförande, firmatecknare och högsta chef över 19 stycken anställda och arvoderade. Som kårordförande fick jag öva mig i såväl tal som skrift, bland annat höll jag tal för cirka 800 människor på universitetets årshögtid 2005.

Att segla runt jorden, uppleva nya platser i fjärran länder och att leva tätt inpå tre till fem andra människor på en sådan liten yta i två år har varit oerhört lärorikt, men även fantastiskt, roligt och väldigt jobbigt på samma gång. Sjösjuka, osämja och en skral ekonomi har tärt på såväl psyket som välmåendet många gånger, men har jag väl gett mig inpå något vill jag gärna fullfölja det också. Enveten eller målinriktad, välj själv.

Att det fanns brister i våra förutsättningar att klara en världsomsegling var många innan vi åkte snabba att påpeka, men trots lite erfarenhet, lite pengar och en liten, men gammal båt klarade vi det, tillsammans. Detta och mycket mer, kan jag berätta om i ett eller en rad föredrag hos Er.

Föredrag Om Äventyret, Livet ombord eller Att vara kvinna i ett muslimskt land

Vilken inriktning Ni vill ha på mitt föredrag kan vi gemensamt komma överens om. Jag kan berätta om resan och rutten i stort, platserna vi besökt, livet ombord eller hur man genomför det man vill och uppfyller sina drömmar, även då det kan verka svårt. Utöver det kan jag ur ett kvinnligt perspektiv berätta hur det är att leva och verka i en mansdominerad värld eller erfarenheter från tiden då jag bar burka i Mellanöstern. Vi har besökt många kulturer och platser som skiljer sig milslångt från Sverige och även detta delar jag gärna med mig av till Er.

Småskolor, gymnasium, föreningar, mässor eller allmänheten jag formar mitt föredrag efter målgruppen. Det är bara att ta kontakt med mig så kan vi komma överens om en tid. Under den närmsta framtiden kommer jag huvudsakligen att befinna mig i Luleå för att fullfölja min civilingenjörsutbildning i maskinteknik med inriktning mot konstruktion, men har inga problem att flytta på mig om anledningen är den rätta.

Kontaktuppgifter:

Kajsa Björn
Porsögården 22:10
Luleå
Sverige

Telefon: 070-281 81 42
E-post: kajsabjorn{at}gmail.com