Deisng av: Bjässegrodan!
Navigera
> Nyheter
> Skutans Logg
> Bilder/Filmer
> Projektet
> Besättning
> Förberedelser
> Båten
> Modifikationer
> Utrustning
> Ekonomi
> Färdväg
> Sponsorer
> Tips Från Coachen
> Media
> Länkar
> Gästbok
> Anlita Oss
> Kontakt

> Boken
ETAPP 1:
Från Sverige över Atlanten

<< Väst

Start i Kalix och ner genom Bottenviken, Kvarken med Umeå och Östersjön till Nord-Ostseekanal. Ut i Nordsjön och genom Dover strait in i Engelska kanalen. Från Falmouth i sydvästra England, via Camaret i Frankrikes och över Biscaya till La Coruna i norra Spanien. Vidare ner till Kanarieöarna via Portugal. Därifrån över Atlanten till Trinidad och Tobago, ett stopp i Sydamerika och slutligen Panama där vi tog kanalen till Stilla havet.

ETAPP 2:
Över Stilla Havet till Australien.

<< Väst Öst>>

70% av jordens yta är vatten, resten är till för att förtöja vid. Stilla Havet verkar stort, men när man ser den här kartbilden förstår man varför jorden kallas “den blå planeten” Det finns dock många små korallöar och atoller mellan Panama och Australien som inte syns på kartan så dramatiken är svagt överdriven i den här gestaltningen. Men visst är det jäkligt mycket vatten... Från Panama seglade vi till Ecuadors fastland och sen över till Galapagosöarna. Därefter tog resans längsta etapp vid och vi hamnade efter 31 dagar på Marquesasöarna. Tuamoto och Tahiti tillhör även de Franska Polynesien och efter att ha besökt dessa seglade vi väster ut via Cooköarna, Nuie, Tonga, Fiji och Vanuatu innan vi vek nordväst mot norra Australien.

ETAPP 3:
Austrualien och upp mot Medelhavet.
<< Väst Öst>>

Från Australien gick vi genom Indonesien till Thailand och därifrån vidare via Sri Lanka och Indien till Mellanöstern. Därifrån gick vi upp genom Röda havet, via Afrika och tog Suezkanalen till Medelhavet.

Etapp 4:
Medelhavet och Hem
Öst>>

Efter att vi kämpat oss genom de beryktade piratvattnen, stiltjen och motvinden i öster stoppade vi på Malta, Sicilien och Korsika innan vi nådde Frankrikes fastland. Via bland andra Rhöne i Frankrike och Rhen i Tyskland tog vi kanalerna genom Europa och nådde i slutet av juni Östersjön. Därifrån stoppade vi på ett antal ställen längs Sveriges kust innan vi en månad senare nådde Umeå och Kalix igen.